[ ServerAtSchool logo ] ServerAtSchool
SAS kort Nieuws SAS lang Deelnemers Techniek Zoeken  
 
SAS nieuws
Anderen over SAS
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwsberichten over het project ServerOpSchool.
SaS Nieuws 

ServerAtSchool Nieuws

S#S versie 2.0    23-12-2013
10 jaar ServerOpSchool: nog steeds een prima server systeem. Maar we denken na over S@S versie 2.0.

Verhuizing webserver    08-04-2009
Vandaag is de webstek van ServerOpSchool verhuisd naar een nieuwe server. Daarmee is de verbinding een stuk sneller geworden.

Scholen en kantoor    27-06-2007
Twee scholen (St. Barbara en St. Augustinus in Amsterdam) gaan over op S#S, evenals het kantoor van de Stichting KBA Nieuw West in Amsterdam Buitenveldert. We zijn zeer verheugd dat nu ook een bestuurskantoor voor S#S heeft gekozen. 

ServerAtSchool en Windows XP    08-04-2007
Windows XP werkstatons werken onder ServerAtSchool.
Dat wil zeggen:
- Werkstations kunnen in minuten een vers image downloaden.
   Een kleuter kan het doen met twee toetsaanslagen!
- Werkstations kunnen zowel XP als W98 of beiden gebruiken.
  Dit is zeer handig bij het gebruik van oudere software.

Neem contact op om meer te horen over de features voor scholen.

Nieuw ontwerp webstek    11-04-2006
Vandaag is het nieuwe ontwerp voor de webstek in gebruik genomen, inclusief het nieuwe ServerAtSchool logo.

Hardwareperikelen    01-10-2005
De server waarop serveropschool.nl draait heeft de afgelopen week weer wat storingen gegeven; er was (weer) een disk overleden. Inmiddels is de disk vervangen.

Storing contactformulier    17-04-2005
De Wet van Murphy sloeg deze week weer genadeloos toe. Juist met de verschijning van het artikel in Linux Magazine besloot de contactpagina op te houden met werken. Daar waren we niet blij mee. Gelukkig is het ook mogelijk om contact op te nemen via info@serveropschool.nl.

ServerOpSchool komt beschikbaar    21-01-2005
Op 21 januari 2005 vierden we een heugelijk feit. De directeuren van de vier scholen van het eerste uur -- de initiatiefnemers van ServerOpSchool -- kwamen in vergadering bijeen en besloten dat de programmatuur vanaf nu beschikbaar zal komen. Ook is besloten dat de vier scholen gezamenlijk een gebruikersgroep oprichten waarmee de continuïteit en de verdere ontwikkeling van ServerOpSchool veiliggesteld worden. Scholen die de ServerOpSchool-programmatuur willen gebruiken kunnen die bekomen via de gebruikersvereniging.

Samenvatting van de afgelopen maanden    8 - 10 - 2004
Een tijd lang was het stil rond ServerOpSchool. We waren druk aan het ontwikkelen. De CD versie 1.0 was voor de zomervakantie af. In de zomervakantie is SoS op drie scholen ge´nstalleerd en werkt naar tevredenheid. De vierde school is een nieuwbouwschool die nog niet opgeleverd was. In de herfstvakantie zullen we daar SoS installeren. Er is redelijk wat belangstelling voor SoS. We beraden ons op dit moment op een financieringsvorm die het voor scholen zeer aantrekkelijk zal maken om mee te doen in dit project. Het SoS Team

De eerste CD    9 - 7 - 2004
Na drie maanden van zeer hard denken, code schrijven en de nodige telefonische ochtend- en avondvergaderingen is er nu een eerste ServerOpSchool-CD. Op maandag 5 juli 2004 is deze CD gedemonstreerd aan directie en ICT-co÷rdinator van OBS Rosa Boekdrukker. De demonstratie ging als volgt: Er stonden een server en een client (Win98SE) klaar. De CD ging in de server en na wat enters en het intikken van een paar gegevens stond er binnen 20 minuten een complete en werkende server. Voor de scholen die gebruik maken van het gratis KPN aanbod stonden de IP adressen al voorgeconfigureerd. Handig! Daarna is het leerlingenbestand van de Rosa Boekdrukker ingelezen en na wat kleine correcties (o.a. dubbele namen) waren er in een paar minuten een kleine 300 user accounts aangemaakt. En voor elk account was Squirrelmail (webmail) al voorgeconfigureerd. Klaar!

De vier scholen zeggen: JA    2 - 4 - 2004
Vandaag is de eerste vergadering geweest van de 4 scholen die meedoen in het project. Er moet nog veel geregeld worden. De spirit is er.

Hardwareproblemen webstek    11 - 3 - 2004
Gisteren bleek de webstek onbereikbaar te zijn. Er bleek een disk overleden te zijn. Vandaag is de disk vervangen door een nieuwe. Alles zou nu weer gewoon moeten werken.

ServerOpSchool van start    7 - 3 - 2004
ServerOpSchool is gestart. Half februari begonnen we met de voorbereidingen. Gesprekken met scholen, gesprekken over de organisatievorm, beschrijven van de features, nadenken, nadenken en nog eens ... Nu begint het projekt vastere vormen aan te nemen. De eerste scripts zijn klaar en de eerste alpha versie van de CD zit er aan te komen. Denk niet dat we volgende week klaar zijn. We omhelzen het principe van de OSS community: "Release early, release often", maar het duurt nog tot juni voordat we iets aanbieden. Het SoS Team

top
©2004-2024 ServerAtSchool - pagina bijgewerkt op 23-12-2013 - ontwikkeld met Site@School